Condal, Entertainment Weekly'ye özel röportajında şunları söylüyor:
"Tarih boyunca hiçbir televizyon dizisi 'Elimizde çok fazla para ve çok fazla zaman var' dememiştir. Her zaman, elimizdeki kaynakları en iyi hikâyeyi anlatmak için nasıl kullanacağımız konusunda kararlar vermek zorundayız. Ama herkesin sabrını takdir ediyorum."
"Bu kesinlikle şimdiye kadarki en büyük sezonumuz, hem anlatısal açıdan hem de pratik boyutuyla, yani setlerin sayısıyla. Burada anlatı parabolünün zirvesine ulaşıyor ve aşağı inmeye başlıyoruz. Eğer bu kitabı okuduysanız, hikâyenin ilerledikçe daha büyük ve daha karanlık hale geldiğini bilirsiniz. Dizi de bu anlatı büyüklüğüne en iyi şekilde uyum sağlamak zorunda."
"Savaşın bu sezon çok hızlı, çok ama çok sıcak hale geldiğini söyleyebilirim," diye ekliyor. "Korkunç, acımasız, merhametsiz kan dökülmesini bekleyenler, bunu bol miktarda alacaklar."
George R.R. Martin'in silinen blog yazısı hakkında:
"Hayal kırıklığına uğradım," diye itiraf ediyor. "Şunu söyleyebilirim ki, yaklaşık 25 yıldır A Song of Ice and Fire hayranıyım ve bu dizi üzerinde çalışmak, sadece yazarlık kariyerimin değil, bilim kurgu ve fantastik edebiyat hayranı olarak hayatımın en büyük ayrıcalıklarından biri oldu. George'un kendisi bir anıt, edebi bir ikon olmasının yanı sıra benim kişisel kahramanlarımdan biri ve yazarlık kariyerimde büyük etkisi oldu."
"Fire & Blood, eksik bir tarih anlatımı ve noktaları birleştirmek, yeni şeyler eklemek gerekiyor," diye devam ediyor. "Onu sürece dahil etmek için her türlü çabayı gösterdim. Gerçekten de yıllar boyunca bunu yaptım ve uzun bir süre boyunca karşılıklı olarak verimli, gerçekten güçlü bir işbirliği yürüttüğümüzü düşündüm. Ama bir noktada, sürecin ilerleyen aşamalarında, pratik konuları makul bir şekilde kabul etme konusunda isteksiz hale geldi. Bir showrunner olarak hem üretim sürecini hem de yaratıcı süreci dengede tutmam gerekiyor. Günün sonunda yazım sürecini ilerletmekle kalmayıp, aynı zamanda prodüksiyonun pratik yönlerini de ilerletmek zorundayım, çünkü bu benim işim. Umarım George ile tekrar uyum yakalayabiliriz. Ama söyleyebileceğim şey bu."
Maelor Targaryen’in hikâyeden çıkarılması ve gelecek planları hakkında:
"Dizide yaptığımız hiçbir şeyi derinlemesine düşünmeden ve uzun uzun tartışmadan yapmıyoruz," diyor. "Şunu söyleyebilirim ki, dizide verilen tüm yaratıcı kararlar benim onayımdan geçiyor. Fire & Blood’a ve büyük bir televizyon kitlesine en iyi şekilde hizmet edecek uyarlamanın bu olduğuna inanıyorum."
Gullet Muharebesi hakkında:
"Üç yıldır Gullet Muharebesi’nin prodüksiyon ekibinin zihninde olduğunu söyleyebilirim. Bunu nasıl heyecan verici, gerilim dolu ve uygulanabilir bir şekilde gerçekleştireceğimizi çözmeye çalışıyorduk," diyor, Condal. "Bu planlama, tüm departmanların bir araya gelerek daha önce kimsenin televizyonda yapmadığı bir şeyi yaratmasını gerektirdi."
"Ekibimize büyük deniz savaşları konusunda deneyimli bir isim katıldı. Bu, şimdiye kadar televizyonda yapılmış en karmaşık sahne olabilir. Belki en pahalı ya da en uzun çekim sürecine sahip değil, ancak içindeki hareketli parçaların sayısı, farklı disiplinlerin bir araya getirilmesi, deniz, gemiler, ejderhalar ve aksiyonun harmanlanması açısından son derece karmaşık bir sahne."
"3. sezonda kitaptan dört büyük olayı ele alıyoruz," diyor Condal ve hayranları diğer olaylar hakkında tahminde bulunmaya teşvik ediyor.
Oyuncu kadrosu hakkında:
"Bu, 1. sezondan bu yana eklediğimiz en büyük yeni karakter," diyor Condal, Ormund Hightower hakkında. "Ormund’un anlatıya getirdiği şeyler ve James’in karaktere kattıkları izleyicileri hem şaşırtacak hem de memnun edecek."
"Hobert’in Otto Hightower ile çok özel bir ağabey-kardeş dinamiği vardı," diyor. "Ancak Hobert öldü ve Ormund artık Yüksek Kule’nin (High Tower) başında. O, güneyin sesi."
Daeron Targaryen hakkında:
"Daeron hikâyede var. Kitapta büyük bir yeri var ama eğer anlatıyı sırasıyla okursanız, şu ana kadar ele aldığımız bölümler içinde Daeron’un yer almasını gerektiren çok fazla şey yoktu. O yüzden şimdi bu noktaya geliyoruz," diyor. "Daha fazla bir şey söylemeyeceğim ama şunu belirtmeliyim ki, Daeron’un ailesinin yanında olmaması, en azından çekirdek ailesinin yanında olmaması aslında karakteriyle ilgili en ilginç noktalardan biri."
Aegon’un kaybolması hakkında:
"Tarihe karışmış gibi görünüyor; kimse gerçekten ne olduğunu bilmiyor," diye açıklıyor. "Biz yazarlar olarak bunu büyük bir fırsat olarak gördük. 2. sezonu yazarken en büyük zorluklardan biri de buydu: Tatmin edici ama aynı zamanda anlatının gidişatını değiştirmeyecek bir hikâye yaratmak. Dürüst olmak gerekirse, bu yıl üzerinde en iyi çalıştığımız hikâyelerden biri oldu."
Dizinin sonu hakkında:
"House of the Dragon’u neden anlatıyoruz? Bunun bir nedeni olmalı," diyor. "Bu konuyu dizinin finali yayınlandıktan sonra daha ayrıntılı konuşabilirim, ancak en başından beri çok belirli bir bakış açısıyla yola çıktık."